keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Meän joulu


Joulu meni yhtä nopeasti niin kuin on mennyt koko tämä syksy jouluun asti, eikä vuodesta 2016 ole enää montaa päivää jäljellä.

Jouluaaton me vietimme aivan oman perheen kesken. Aattoaamuna nukuttiin pitkään, mie keitin joululounaaksi riisipuuron ja isäntä lämmitti joulusaunan. Ne on semmoset meän perheen joulutraditiot.
Kinkku oli paistettu valmiiksi jo aatonaattona ja jouluaattona tyttäret tekivät itse lihapullia.

Meän joulupöytä on muuten semmoinen sekoitus suomen ja ruotsin jouluruokia.

Mie olen meän porukasta ainoa joka syö porkkana ja lanttulaatikkoa mutta joka joulu mie ostan itselleni rasiallisen molempia ja syön niitä sitten niin kauan että ne on loppu :)

Kinkun, lihapullien ja laatikoiden lisäksi meän joulupöydässä tänä vuonna oli keitettyä perunaa, paistettuja prinssinakkeja, ruskeakastiketta, graavilohta, palvattua lihaa, keitettyjä kananmunia joissa päällä ranskankermaa, mätiä ja tilliä. Sitten vanhin tyttö teki lisukkeeksi lehtikaalta jonka haudutti pannussa kerman kanssa. Punajuuret ja punajuurisalaatti kuuluvat myös joulupöytään.

Jälkiruuaksi mie tein riisipuuron tähteistä Ris a la Maltaa. Siihen tulee kylmää riisipuuroa, kermavaahtoa ja appelsiininpaloja jotka vain sekoitetaan ja maustetaan vaniljasokerilla.

Suklaata on tullut syötyä aivan kauheita määriä ja syönti sen kun jatkuu vieläkin. Aladdin ja Paradis rasiat tuossa lojuvat vieläkin keittiön pöydällä, ja Geisha ja Fazermint suklaita löytyy vielä kans. Onneksi tässä talossa on yksi joka ei koskaan sano suklaalle ei (mie) vaikka nyt kyllä alkaa jo tuntua siltä että minut pitäis laittaa uudenvuoden jälkeen pitkään karkkilakkoon...

Joululahjoja meillä ei tänä vuonna isommasti ostettu mitä nyt muutama pikkupaketti tuonne kuusen alle.

Perjantaina nämä meän lapsukaiset taas lähtevät omiin koteihinsa.
On ollut niin mukavaa saada pitää heidät rapean viikon ajan täällä kotosalla.
Eteinen on kenkiä ja takkeja täynnä, tiskikone saa pyöriä vähintään kerran päivässä ja välissä talon valtaa makea naurunremakka kun siellä höpötetään ja vitsaillaan ties mistä, aivan kuin ennenvanhaan :) ❤

PS. Mie ajattelin järjestää vielä tähän vuoden 2016 loppuun arvonnan kaikille blogini lukijoille jonka palkintona on ruotsalaista designia joten älkää missatko sitä.

-Tiina















Instagramista voitin Ivana Helsingin joulukalenterista
 suloisen Bambi kangaskassin sekä pipon.

Blogin Muuttuva kotini arvonnasta voitin joulun alla tämän
söpön Venla-tuotteen tonttusetin joka pääsi heti jouluaattona käyttöön.

6 kommenttia:

  1. Sinullapa on ollut arpaonnea, aivan ihana kassikin!

    VastaaPoista
  2. Tuo herkkupöytä näyttää kyllä houkuttavalta :)..pitää varmaan uudeksi vuodeksi järkätä tuollainen. Hyvä kun tuli tarpeeseen ja käyttöön Venla tuotteet. Sulla on ollut kyllä hyvä arpa-onni, eikö lottoamaan. Kolmas kerta se toden sanoo :)

    VastaaPoista
  3. Onnea voitosta! Joulunne kuulostaa kivalta. Hyvää tulevaa vuotta!

    VastaaPoista
  4. Kuulostaapa joulunne mukavalta ja sitä varmasti olikin. Tuttu tunne tuo kodin hiljeneminen kun lapsukaiset palaavat omiin koteihinsa. Mukavaa torstaita sinne!

    VastaaPoista
  5. Onnea ihanista voitoista!
    Mukavalta kuulosti teän joulu ja kauniilta näyttää joulukotinne. Liian äkkiä se taas meni!
    Mukavia loppuvuoen päiviä Tiina <3

    VastaaPoista

Kommentti on aina kiva!