keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Sekoitus uutta ja vanhaa

Sekoitus uutta ja vanhaa on minun motto sisustuksen suhteen. Yhdistelemällä niitä kodin sisustuksesta tulee taatusti mielenkiintoinen.

Miepä kerron vähän tarkemmin mistä tämän makuuhuoneen huonekalut, valaisimet ja tekstiilit ovat peräisin.

Aloitama vaikka tuosta vanhasta ovesta joka toimittaa sängynpäädyn virkaa. Oven mie sain naapurista aivan ilmaiseksi. Se ei muuta tarvinnut kuin uuden maalin ylleen ja väriksi valikoitui Tikkurilan Kalsiitti.

Käsinvirkattu sängynpeite on kirppariostos joka suoraan sanottuna haisi karmeasti homeelle kun sen ostin. Ajattelin että jos haju ei konepesussa katoa niin peitettä ei ikävä kyllä pysty käyttämään. Kuinkas sitten kävi? No paha haju katosi ja kaunis käsityö pääsi arvoiselleen paikalle.

Seinällä olevat haitarivalaisimet ovat myös kirppislöytöjä. Ne löytyivät eri kirppareilta ja löytöjen välillä meni varmaan vuosi. Varjoja niissä ei ollut ollenkaan joten ajattelin ostaa lamppuihin uudet varjot.

Helpommin sanottu kuin tehty sillä en löytänyt sopivia varjoja mistään. Kaikissa oli vääränlainen kiinnitys joka ei toiminut lampun mallin kanssa.
Surkuttelin jo sitä että en saa lamppuja seinään ollenkaan kun yhtäkkiä muistin että olin joskus ostanut kirpparilta kaksi roikkuvaa retrotyylistä ikkunalamppua jotka eivät koskaan päässeet ikkunaan.
Näissä lampuissa oli ehjät lasikuupat jotka sopivat täydellisesti haitarivalaisimiin ja näyttävät niiden kanssa vielä hyvältäkin.

Seinällä oleva röyhelömekko on myös kirppislöytö. Minusta sieviä mekkoja on sääli piilottaa komeroon, paljon parempi on ripustaa ne esille, näin niitä saa ihailla vaikka joka päivä.

Messinkinen kattovalaisin on huutokauppaostos jo ainaki 15 vuoden takaa ja se on ollut meillä katossa koko ajan.

Teak/messinki -jalkainen lattiavalaisin on minun vanhempien vanha ja se on jostain 60-70 luvulta. Äiti on joskus aivan itse tehnyt lamppuun tuon varjostimen jossa on leijonankeltaista samettia ja hapsut.

Huoneessa on myös leijonankeltainen samettinen nojatuoli joka on kierrätyslöytö jo varmaan 10 vuoden takaa.

Messinkinen lehtiteline on myös kirppisostos.

No mitäs tässä huoneessa sitten on ostettu uutena?
Lattialla oleva Annon Jalpaikka villamatto on ostettu uutena, harmaat pellavaverhot sekä tyynynpäälliset ovat H&M Homesta.
Pyöreä ristipistotyyny sen sijaan on ihana kirppislöytö.
Harmaa torkkupeitto on Rustasta.
Ai niin, onhan tuo tyttären sänkykin joskus ostettu uutena ja viimeisenä muttei suinkaan vähäisempänä seinien lintutapetti, se on tietysti ostettu uutena.

Mukavaa pakkasviikon jatkoa ❤

-Tiina


6 kommenttia:

 1. Niin kaunis makuuhuone, ihanan levollinen tunnelma <3

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis ja harmooninen sisustus:)
  Itsekin rakastan käyttää sisustuksessa vanhaa ja uutta ja
  makuuhuoneenne kuvia katsellessa, en voi kuin ihailla.
  Olet onnistunut mielettömän upeasti sisustuksessa.
  Jos tuolla teidän makuuhuoneessanne ei nuku makoisasti, niin ei sitten missään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia ❤ Miehän tykkään yhdistellä eri kuvioita joten on yllättävää että huoneen tunnelma on siltikin rauhallinen.

   Poista
 3. KAunis makuuhuone... tykkään todellakin♥

  VastaaPoista

Kommentti on aina kiva!