sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Eteisen pintaremppa

Mie odotin niin kirkasta ja valoisaa pyhäpäivää jota ei sitten koskaan tullutkaan. Sen sijaan tuli samanlainen pilvinen päivä kuin oli eilenkin ja mulle kunnon nuha, kurkkutauti ja kuume. Isäntä on ollu kuumeessa jo alkuviikosta asti joten nyt on sitten minun vuoro. 

Kovasti olen shotannut inkiväärishotteja ja tehnyt marjasmootheja toiveena ettei flunssa iskis mutta iski se kuitenki. No, mie jatkan shottaamista ja smoothien tekoja toiveena että tauti menis nopeampaa ohi.

Harmaasta ilmasta huolimatta sain otettua muutaman kuvan tästä meän eteisestä niin että teki näette mitä me olema isännän kans viime aikoina touhunneet.

Kun meille astuu ovesta sisään vastassa on pieni tila josta on käynti suoraan alakertaan, heti oikealta kaartavat rappuset vinttiin ja niiden vieressä on ovi joka vie kellariin. 
Asumme siis v. 1940 rakennetussa puutalossa jossa on kellari, alakerta ja vintti.  

Tässä tilassa sai puolipaneeli olla jäljellä, maalasin vain seinät kokonaan samalla värillä. Väriksi valikoitua Tikkurilan sävy Harso. Se on vähän semmonen jännä sävy joka taittaa valosta riippuen joko sinertävään, vihertävään tai harmaaseen. Tähän tilaan laitettiin uusi vaalean harmaan sävyinen laminaatti. Tarkoitus oli käyttää samaa lattiaa koko alakerrassa mutta pitkälle ei edetty kun siihen suunnitelmaan tuli muutos. Eteisen välitilasta kun löytyi jo aiemmassa postauksessa mainitsemani valmiiksi hiottu puulattia.

Lattia tullaan siis maalaamaan harmaalla sävyllä joka on mahdollisimman lähellä tuota laminaatin sävyä. Vaikka mie väreistä tykkäänki niin lattiat saavat minun mielestä olla mahdollisimman saman värisiä.

Vanha kellarinovi koki suuren, monen monta tuntia vaatineen muodonmuutoksen josta mie taidan tehdä aivan ikioman postauksen. Nyt se on vaaleanpunainen ja siihen asennettiin peili. 
Värinä ovessa on Tikkurilan sävy Pirtelö. 

Aiemmin alakerrassa käytiin kokovartalopeilaamassa keittiössä joka ei todellakaan ole mikään täydellinen peilauspaikka. Nyt eteisessä voi näppärästi tarkistaa onko outfitti kunnossa ennen kuin menee ulos ihmisten ilmoille :)
Veden sinivihreä vessanovi sai säilyttää värinsä josta tykkään aivan hurjasti. Kesällä tulee kaksi vuotta siitä kun maalasin vessanoven ja se on yksi niistä parhaimmista päätöksistä mitä olen ikinä tehnyt. 

Minua on aina ärsyttänyt se että vessanovi näkyy heti kun astuu sisään. Aiemmin se oli ikävästi kellastunut puuovi ja mietin että se mitä ei voi piilottaa on paras tuoda kunnolla esille ja sen tuo ovi tekee tänään, hyvällä tavalla. 
Värinä ovessa on Tikkurilan sävy Aalto. 

Tässä näkyy myös meän uusi oviaukko jossa oli ennen holvikaari. Holvikaaren poistamisen vuoksi oviaukkoa jouduttiin hieman levittämään ja korottamaan. Samalla tulee pieneen tilaan lisää tilan tuntua.


Tässä näkyy uusi eteisen tapetti. Halusin valita tähän vaalean tapetin jossa on kuitenkin kuviota. Kuvioista löytyy roosan ja sinisen eri sävyjä, makuuhuoneen sininen tapetti ja olohuoneen roosa tapetti näkyvät molemmat tähän eteistilaan joten paras oli valita tähän väri joka kokoaa huoneet yhteen. 
Tapetti on Boråstapetin Nora.


Tässä kuvia siitä mistä lähdettiin liikkeelle. Oviaukosta poistettiin tuo -90 luvun villitys eli holvikaari. Mie olen vihannut sitä kaiket vuodet sillä se ei kuulu tämän tyyliseen vanhaan taloon, ei sitten millään. 

Monen mielestä tämä eteistila on ollut aivan hyvä näinkin eivätkä he olisi sille lähteneet tekemään mitään. Mie taas halusin karsia tuota puolipaneelin määrää vähemmäksi ja päästä eroon tuosta holvikaaresta jota olen hienosti kutsunut "pizzaholviksi" eli tämmöisiä näkyy usesti pizzerioissa :) 

Tästä vanhasta eteisestä jäin kaipaamaan tätä tapettia joka ei siinä ehtinyt olla kuin vajaat kaksi vuotta. En kuitenkaan halunnut valita samaa tapettia toistamiseen vaan valitsin kokonaan uuden.

Tällä kertaa tulikin melko pitkä postaus ja paljon kuvia. Tämä nuhanenä lähtee nyt keittämään itselleen kupin teetä.

Oikein hyvää pyhäiltaa ja tulevaa uutta viikkoa kaikille ❤

-Tiina


9 kommenttia:

 1. Holvikaaren poisto oli hyvä juttu. Mielestäni näyttää paljon kivammalta noin suorien kulmien kanssa. Ja tuo vedenvärinen ovi; mikä namupala!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie olen kyllä niin tyytyväinen että holvi on poissa, eipä sitä tullutkaan tuossa kateltua kuin rapeat 20 vuotta :)

   Poista
 2. Samaa sanon kuin Kristiina...en vaan tykkää noista holvikaarista..:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos, että sain vierailla kauniissa kodissanne näin kuvien välityksellä. Käytät rohkeasti värejä ja kuviollisia tapetteja.
  Sopivat tosi hyvin.
  Miksiköhän en ole päässyt lukemaan sinun instagramia. Ilmoittaa minulle, että ei ole käytössä. Olen aikaisemmin kyllä päässyt, nyt jonkin aikaa ollut näin.
  Minäkin olen juonut inkiväätishotteja, vielä ei ole flunssaiskenyt��.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Irja ❤
   Meiltä löytyy tosiaan paljon väriä ja kuviotapettia :)
   Mie vaihdoin instatilini nimen muutama viikko sitten, minut löytää sieltä nyt nimellä @Tiina_mynordicmix

   Poista
 4. Todella kauniin näköistä! Ihana blogi sinulla muutenkin. Hyvää ystävänpäivää! P.s. blogissani on käynnissä kiva hemmottelupaketin arvonta:)

  VastaaPoista
 5. Kodikkaan näköistä, ihanaa kun käytetään myös värejä. Nykyään näkee paljon sellaista valkoista ja beigeä. Meillä alkaa myös pintaremontti. Olisi tarkoitus saada hieman lämmön tuntua asuntoon.

  VastaaPoista

Kommentti on aina kiva!