keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Meän olohuone

Heissan!

Arvatkaapa mitä? Meille on satanut tänään ensilumi. Se tuli tänä vuonna tornionjokilaaksoon melko myöhään sillä onhan nyt jo marraskuun 11 päivä. Keli ei ole kylläkään kovin hauska, se on nyt semmonen kunnon lumiloska -keli.

Mutta nyt ulkoa sisätiloihin ja meän pikkuruiseen olohuoneeseen. Tässä meän vuonna 1940 rakennetussa talossa on alakerrassa melko pienet huoneet. Ennen ei ihmisillä ollut turhan paljoa tavaraa joten huoneista tehtiin pieniä. 

Miehän tykkään kierrellä kirpputoreja, kierrätyksiä ja huutokauppoja joten se tietysti näkyy, myös olohuoneessa.

Sohva on isännän valinta Ikean Ektorp mallistosta. Se on suurimmaksi osaksi hänen ja koiran käytössä joten tuo harmaa ei ole ollenkaan paha väri meän herroille, eipä näy lika niin pahoin. Mie itse tietysti haluaisin vaalean sohvan...

Vanha "tiikkinen" sohvapöytä on ostettu FB:n paikallisen osto ja myyntiryhmän kautta. 
Vanhaan vintage tyyliseen jalkalamppuun mie ompelin kankaasta uudet, valkeat varjot. 

Seinähyllyt ja vanha levysoitin ovat myös kirppisostoja. Levysoitin ei enää toimi mutta toimittaa sohvan vieressä hauskasti pientä sivupöydän ja lehtitelineen asemaa. Teakhyllyjä on vielä kolmaskin mutta se on tällä hetkellä vintissä tyttären huoneessa. 

Seinävaate on ihanaa Marimekon mustavalkeaa Kaivoa. Mie tykkään siitä tosi paljon ja extraplussana kangas antaa vähän lisäkorkeutta tälle pienelle huoneelle. 

Tässä on näkymä joka minun silmää eniten miellyttää meän olohuoneessa. Toinen osa huonetta on vielä vähän "vaiheessa". Ensin pitäis vähän myllertää mööpeleitä huoneesta toiseen, alakerrasta vinttiin ja vintistä alakertaan jotta tästä olohuoneesta tulis minun mielestä hyvä. Isäntä tykkää tuosta myllertämisestä...NOT! 

Mukavaa keskiviikkoista iltaa! 
Minun täytyy varmaan kysyä tuolta meän karvalapselta josko se haluais lähteä pienelle pisureissulle tuonne loskan sekaan :)

-Tiina


19 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää. Ihania vanhoja aarteita. :)

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää! Tuo verho on ihana :)

  VastaaPoista
 3. Tuo kaivo kangas on ihana. Sopii hyvin seinälle :) Ihania vanhoja tavaroita teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Aina joskus löytyy oikein kivoja vanhoja tavaroita kirppiksiltä ja huutokaupoista :)

   Poista
 4. Kodikasta! Ja kaivosta haaveilen, keittiöön pöytäliinaksi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli! Mieki haluaisin ison pöytäliinan jostakin Marimekon kankaasta :)

   Poista
 5. Mukavan näköistä! Meilläkin on tumma sohva, uuteen kotiin tekisi mieli kokeilla vaaleampaa. Mutta toisaalta mielummin ehkä kuitenkin tumma sohva kuin vaalea ja likainen... Meillä on haaveissa koira, joten ehkä sekään ei puolla sitä vaaleaa sohvaa. :) Mulla on tuota Kaivo-kangasta, mutta ruskea-oranssilla väriyhdistelmällä. Mustavalkoinen on kyllä tyylikäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsikka! Vaalea sohva ja koira on vähän semmonen hankala yhdistelmä. Harmaa väri on kuitenkin niin kiitollinen. Meilläkin on tuo karvalapsi saanut pienestä asti makoilla sohvalla :)

   Poista
 6. Oi ihastuttava sohvapöytä ja nuo hyllyt seinällä! Kaivo-kangaskin on kiva! Kauniisti pääsee nuo tavarat tuolla hyllyllä esiin, kun niitä on aseteltu sinne valikoidun vähän. Se olisikin taito, joka munkin pitäisi opetella, sillä mulla on paha tapa yrittää laittaa aina kaikki mahdollinen tavara esille ja hyllyt pursuilee kaikkea mahdollista :D Mäkin tein vähän aikaa sitten postauksen olohuoneen sisustuksesta ja musta olikin hauska lukea, että teillä on toinen puoli olohuoneesta 'vaiheessa', kun itsekin siis kuvasin vain toisen puolen okkarista, sillä toinen puoli muistuttaa enempi varastoa.. Joten on siis lohdullista lukea, että muillakin on olohuone hieman kesken sisustuksellisesti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin tykkään tavarasta ja se ei tosiaankaan ole aina helppoa laittaa hyllyjen ja tasojen päälle semmosta "sopivaa" määrä esineitä. Onneksi me saamme kuitenkin kaikki sisustaa omat kotimme niin kuin itse haluamme :) Mie olen melko varma siitä että monesta kodista ja huoneesta löytyy semmosia kohtia jotka on juurikin vähän "vaiheessa" :)

   Poista
  2. Niin ja kiitokset kehuista ja muutenkin mukavista kommenteista <3

   Poista
 7. Upeita vanhoja huonekaluja teidän olohuoneessa :) erityisesti ihastuin noihin teak seinähyllyihin sekä vanhaan levysoittimeen, joka näyttää toimivan loistavasti uudessa käyttötarkoituksessaan eli mahtava sivupöytä <3

  VastaaPoista

Kommentti on aina kiva!