torstai 22. elokuuta 2019

Kannattaako vanhaa ulko-ovea maalata?

No aivan varmasti kannattaa. Jos ovi on muuten ehjä ja mieluinen niin tietysti sen kannattaa maalata ja suht pienellä vaivalla saa pidennettyä vuosilla oven elämää.

Meän mökki on rakennettu -70 luvulla ja päämökin ulko-ovessa on tämmönen ajalle tyypillinen kuviolasi. Mies on ollut vaihtamassa uutta ovea monet kerrat mutta mie en ole antanut sillä tykkään että tämä vanha ovi sopii mökkiin niin hyvin.

Maali oli vain ulkopuolelta kulunut ja sisäpuolta ovesta ei oltu koskaan edes maalattu. Alkukesästä päätin että mökkipihan ulko-ovet ja ikkunanpielet saavat vaihtaa väriä punaisesta harmaaksi.

Värin vaihtaminen rauhoitti kerta heitolla koko mökkipihan. Vaikka mie punaisesta tykkäänki niin sitä oli vain yksinkertaisesti liikaa.

Tyytyväisin olen kuitenkin tuon oven sisäpuoleen. Aiemmin tunnelma oli synkkä ja jotenki tunkkainen tuossa pienessä eteisessä ja onkos tuo ihmekään kun puulattia ja ulko-ovi olivat molemmat niin tummuneet. Minusta tuo kuviolasi näyttää paljon paremmalta nyt kun ovi on harmaa.

Mökin lattiat, ulko-ovet sekä ikkunanpielet on kaikki maalattu saman sävyisellä harmaalla.
Mitäs te tykkäätte tästä muutoksesta?

Oikein mukavaa torstaita ja tulevaa viikonloppua!

-Tiina

11 kommenttia:

 1. Kyllä tuli hyvän näköinen! Tuo valkoinen väri sopii niin hienosti tumman seinän kanssa. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kannatti kyllä, ehottomasti!!
  Ihana ovi <3

  VastaaPoista
 3. Todellakin kannatti maalata❤ Paljon raikkaampi ilme mökillä nyt. Tykkään!

  VastaaPoista
 4. Kannatti todellakin ja väri sopii hyvin tummaan ulkovuoreen sekä sisä puolelta natsaa lattian kanssa yhteen. Onnistunut muutos!!!

  Ihanaa viikonloppua sinne ahkeralle <3

  VastaaPoista
 5. Ihana ovi...tai oikeestaan tuo lasi ovessa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele! <3 Mie tykkään kans tuosta oven lasista :)

   Poista
 6. Upea lopputulos. Me aikoinaan myös maalasimme vanhan oven. Nyt kun on uusi talo rakentumassa, olemme kovasti miettineet sitä, että minkälaiset ovet kannattaisi hankkia. Ainakin lämpöiseen varastoon täytyisi hankkia palo-ovet. Mieluiten sellaiset, jotka ovat jo heti mieluisan värisetkin.

  VastaaPoista

Kommentti on aina kiva!