sunnuntai 25. elokuuta 2019

Pirttipöytä ja penkit kotikirppikseltä

Mie olen jo pitkään miettinyt että kunpa löytäisin mökille jostain oikein perinteisen pirttipöydän ja penkit.

Onhan niitä näkynyt aina silloin tällöin Tori.fi:ssä ja kirpputoreilla mutta niistä on mielestäni pyydetty kuntoon nähden aika kovia hintoja.

Tällä viikolla oli kuolinpesä kirpputori eräässä omakotitalossa. Mie olin tietysti töissä enkä päässyt paikalle kuin vasta myöhään iltapäivällä. Mietin ensin että menenkö ollenkaan koska ajattelin että kaikki hyvä on jo kuitenkin ostettu pois.

Menin kuitenkin ja eihän siellä mitään järkevää enää ollut jäljellä. Myyjä sanoi että autotallissa on myös myytäviä joten pistäydyin sinne.
Sielläpä nökötti kaiken rojun alla likainen pirttikalusto!!!
Kysyin paljonko myyjä siitä halusi, hän sanoi että paljonko tarjoat johon vastasin että en osaa tarjota, sano sie hinta johon myyjä heitti että onko 200 kr liikaa? Vastasin että ei ole ja kaupat syntyivät heti.

Nyt on kaluste viety mökille ja olisittepa nähnyt sen pesuveden kun putsasin pöytää ja penkkejä. Se oli aivan musta.

Tämä sini/punainen väri oli mielestäni aika hirveä joten ensin täytyi pistäytyä maalikaupassa.
Väriksi valikoitui sama harmaa sävy kuin lattioissakin. Pirttikaluste oli joskus ollut väriltään semmonen oikein sievän harmahtava vanhanajan vihreä.

Viimeisessä kuvassa näkyy Kustavilainen pöytä ja tuolit jotka mökillä ovat olleet tähän asti. Ne mie olen huutanut huutokaupasta jo varmaan 25 vuotta sitten.
Ne olivat tyyliltään liian hienot 70 luvulla rakennettuun hirsimökkiin, pirttikaluste sopii minusta paremmin. Kustavilaispöytää vanhin tyttö ei luvannut myydä sillä hän mahdollisesti joskus sen haluaa itselleen. Tuolit (4 kpl) sen sijaan lähtevät myyntiin.

Tämmöstä tällä kertaa! Mukavaa alkavaa uutta viikkoa <3

-Tiina3 kommenttia:

Kommentti on aina kiva!