tiistai 3. marraskuuta 2015

Världens godaste morotskaka

Tässä tulee resepti eilisessä postauksessa olleeseen porkkanakakkuun. 
Kakun nimi on yksinkertaisesti Maailman paras porkkanakakku ja resepti tulee Leila Lindholmin kirjasta A piece of cake.

Ohjeesta tulee yksi kakku.

Kakku
3 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1/2 tl inkiväriä
hyppysellinen suolaa
1 1/2 dl auringonkukkaöljyä
4 1/2 dl porkkanaraastetta 

Voita ja korppujauhoa vuoan voiteluun.

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet ja lisää ne muna/sokeri vaahtoon.
3. Lisää suurukseen öljy ja porkkanaraaste.
4. Kaada suurus voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan jossa on 24 cm halk. sekä irroitettava reuna.
5. Paista kakkua 150 asteisen uunin keskiosassa n. 55 min.
6. Anna kakun jäähtyä.

Cream cheese lime frosting
60 g pehmeää voita
4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 limen raastettu kuori (pese lime ensin)
100 g philadelphiajuustoa

1. Vatkaa kaikki aineet sekaisin.
Levitä frosting jäähtyneen kakun päälle.

Vinkki: tee frostingia tupla-annos, halkaise kakku kahtia ja laita puolet frostingista kakun väliin. Nam!


6 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeista. Tulostin resepteihin :) Auringonkukka öljyn tilalle voi varmaan laittaa oliiviöljyä? ja Limen jättää pois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Kyllä varmaan voi käyttää jotakin muuta öljyä ja ehottomasti voit jättää limen pois.

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä. Täytyy laittaa muistiin. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Tiina reseptistä, mieki pistän hyvään talteen ja kokeilen joku päivä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Mie tosiaan teen ensi kerralla niin että halkaisen kakun ja laitan tuota frostingia myös väliin :)

      Poista

Kommentti on aina kiva!