sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Vanhan kattolampun uusi päällinen

Heissan ja hyvää pyhäiltaa!

Tänään mie sain vihdoin tehtyä valmiiksi tämän makuuhuoneen kattolampun tuunauksen. Tämäkin lamppu kuin meän kodin melkein kaikki muutkin lamput on kirppislöytö. Tässä oli alkujaan luonnonvalkoinen puuvillapäällinen ja melko leveä pitsireunus. Vanhan päällisen mie yksinkertaisesti leikkasin kahtia ja revin irti kehyksestä.

Alkujaan mulla oli tarkoitus ostaa päälliseen pellavakangasta mutta löysinkin kaupasta valmiit sivuverhot joissa oli täydellinen väri ja kankaan vahvuus. Pellavaa ne eivät olleet mutta saivat välttää tähän projektiin.

Mie ompelin siis uuden varjostimen yksinkertaisella pussi menetelmällä eli mittasin hieman lamppua leveämmän kankaanpalasen ja suurinpiirteisen korkeuden jonka päälliseen halusin. Sitten vain ompelin pitkän sivun kiinni ja tein yläosaan kujan johon pujotin kuminauhan, alaosaan tein vain kapean päärmeen. Sitten ompelin kapean nauhan jolla sidoin koko komeuden alhaalta pussiksi.

Minusta tästä tuli oikein kivan näköinen. Lamppu päivittyi ainaki vuodelle 2018 kertaiskusta. Värikin oli aika nappivalinta sillä silloin kun lampussa ei ole valo päällä on väri juuri sama kuin tuossa sängyllä olevassa pyöreässä samettityynyssä. Kun lamppuun sytyttää valon muuttuu väri samaksi kuin tuossa tuolilla olevassa tyynyssä ja sängyn torkkupeitteessä.

Nyt ei muuta kuin reipasta ja mukavaa uutta viikkoa kaikille ❤

-Tiina
2 kommenttia:

Kommentti on aina kiva!