lauantai 30. joulukuuta 2017

Joululeivonnaiset 2017

Mie tykkään kovasti leipomisesta ja jouluhan on oikein passeli ajankohta häärätä kädet taikinakulhossa. 

Tänä jouluna oli oikein extra mukava leipoa sillä meille ostettiin uusi pakastin loppusyksystä joten tilaa piisasi pakkasesta pullapusseille. 
Mitäs kaikkia mie sitten jouluksi sain leivottua? 

No ensimmäiseksi mie tein joulutorttuja. Aivan semmosia perinteisiä jotka on täytetty luumuhillolla. 


Sitten oli vuorossa perinteiset ruotsalaiset Lucia-pullat jotka on minun suosikkeja. 
Mie rakastan pullien keltaista väriä ja sahramin makua. 
Tiedän kyllä että on paljon ihmisiä jotka ovat tuosta asiasta aivan toista mieltä.
Seuraavana syntyivät tavalliset vehnäpullat, tai no ei ne aivan tavallisia olleet sillä täytteeksi tuli voita, vaniljasokeria ja raastettua mantelimassaa. Mutta pullista tuli tosi hyviä, jopa isäntä (joka ei muuten paljoa pullia syö) söi kaksi kappaletta. 
Instagram kilpailusta tuli muuten Dansukkerin tuotepalkinto tuolla pullakuvalla :)Pellillinen porkkanakakkua syntyi myös täksi jouluksi. Meän lasten suosikkeja mikä ei ole ihme ollenkaan sillä kakkupalat ovat aivan ihania suoraan pakasteesta syötynä.Pikkuleipiä en tehnyt muita kuin nämä pienet leivosvuokaan tehdyt hillosilmät joissa täytteenä viime syksynä itse tekemääni mustaviinimarjahilloa.


Suklaa ei saa unohtua joulupöydästä joten tekasin suklaisia muffinsseja joita ruotsissa sanotaan kladdkaksmuffinseiksi, eli näiden sisus on semmonen sopivan tahmea.


Jouluun kuuluvat myös kuivat kakut joten yksi sellainen täytyi tehdä. Tämä piparkakun makuinen vuokakakku sisältää myös puolukkaa joten siitä tuli oikein mehevä.


Viimeiseksi mutta ei suinkaan vähäisimmäksi leivoin kaksi saaristolaisleipää. Tämä leipä on hieman aikaa vievä kohotuksen ja pitkän paistoajan vuoksi mutta maukas ja mehevä leipä korvaa kyllä vaivan.


Siinä oli minun joululeipomiset vuonna 2017. Vielä löytyy syötävää pakasteesta joten taidanpa lähteä keittämään päiväkahvit ja napata pari luciapullaa siinä sivussa.

Heippa ja mukavaa lauantainjatkoa!

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti on aina kiva!