lauantai 27. helmikuuta 2016

Maalausprojektia

Viimeisenä parina viikkona mie olen tainnut olla pensseli kädessä joka ainoa ilta. Tämän postauksen tuolin tai tuolien tarina on oikeastaan aika hassu.

Siitä on jo monta vuotta kun näin kierrätyskeskuksessa neljä samanlaista, kulunutta mutta tosi nätin mallista tuolia. Hintaa niillä oli muistaakseni 50 kr kpl. Mietin siinä että en mie neljää samanlaista tuolia tarvi. Malli on vähän niinkuin nojatuolin mallinen joten niitä ei voinut sijoittaa ruokapöydän ympärille joten mie ostin niistä vain kaksi.
Omat tuolini maalasin melkein heti valkoiseksi ja ne ovat olleet meillä siitä asti esillä, toinen keittiössä ja toinen olohuoneessa.

Kolmatta vuotta sitten menimme miehen kans käymään kylässä eka kertaa silloisen naapurimme luona. Mie tykkään taloista ja sisustuksista joten ilomielin kiersin emännän kanssa hänen kotiaan ympäri kun hän sitä esitteli.

Vinttiin mennessä minun silmät meinas tippua päästä kun tunnistin että ne kaksi kierrätykseen jäänyttä tuolia olivat saanet uuden kodin naapurin talosta. Sanoin entiselle naapurinemännälle että näitä tuolia oli myynnissä neljä ja meillä oli kaksi niistä. Naapurin emäntää alkoi naurattamaan ja hän siinä sitten keksi että se joka meistä ensimmäisenä muuttaa taloista jonnekin muualle luovuttaa ne kaksi tuoliaan toiselle.

Niinhän siinä sitten kävi että hän laittoi talonsa myyntiin pari vuotta sitten ja ennen muuttoaan soitti mulle että tulehan hakemaan ne tuolit ja miepä hain.

Naapurin tuolit olivat siinä kunnossa kun ne olivat kierrätyksessäkin.
Toisen mie nyt maalasin vedensinivihertäväksi ja vielä olis yksi fiksaamatta. Tuoli pääsi asumaan meän makuuhuoneeseen. Nämä tuolit ovat ruotsalaisen Gemlamöbler AB:n valmistamia wieniläistuoleja.

Samalla maalasin tuon vanhan Nilsjohanin peltisen leipälaatikon jonka kirpparilta olen joskus 2,5 € ostanut. Valkoisia kukkaruukkuja olen myös maalannut kun kaupasta ei kerta kaikkiaan muuta väriä löytynyt ja mie halusin niihin vähän väriä.  Osasta tuli tuolin värisiä (ovat vielä kellarissa kuivumassa) ja toisista vaaleanpunaisia.

Tämmöstä täällä tällä kertaa. Mie taidan kohta lähteä piipahtamaan tuossa meän lähikaupassa, asia on niin tärkeä kuin että on aivan pakko saada karkkia :) Oikein mukavaa lauantai-iltaa!

-Tiina

16 kommenttia:

 1. Kaunis väri! Tulipa niin keväisen näköinen tuoli ja leipälaatikko!

  VastaaPoista
 2. Ihana tuoli ja varmasti hyvä istua!
  Maalaamisella saa niin uutta ilmettä aikaan:)

  Kivaa iltaa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Maalaaminen on hauskaa ja ilme tosiaan muuttuu hetkessä :)

   Poista
 3. Hauska sattuma tuolien kanssa ja ihanan värin valitsit. :)

  VastaaPoista
 4. Hauska tarina ja kauniit nuo tuolit. Kivan sävyn valitsit, tulee heti keväinen tuulahdus.

  VastaaPoista
 5. Ihana värivalinta, kuin raikas keväinen tuulahdus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Värien valinta ei aina ole niin helppoa mutta tämä sinivihertävä sävy oli oikein kiva ja tosiaan, erittäin keväinen :)

   Poista
 6. Hei,
  Millä maalilla maalaist leipälaatiko ja ruukut? Oliko jokin spreymaali?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Mie maalasin ne aivan ronskisti pensselillä ja maalina käytin Tikkurilan Helmi-kalustemaalia :) Spraymaalilla on varmaan helpompi maalata mutta mie en löytänyt niistä mieleistä väriä.

   Poista

Kommentti on aina kiva!