torstai 30. heinäkuuta 2015

Kierrätystä ja kirpputoreja eteläruotsissa

God morgon!

Tässä postauksessa mie ajattelin verrata vähän suomen ja ruotsin kirppiksien ja kierrätyksien hinta-laatu suhdetta.

Suomen puolella kun kiertelee kirppiksiä niin kovin usein tavara on melko huonokuntoista mutta silti niistä pyydetään kovia hintoja.

Monet kirpputoreista ovat myös niin hirveän sekaisia.
Se johtuu varmaan siitä että kun hinta on liian kova tai tuote on oikeastaan enemmän roskiin kuin kirppikselle myytäväksi sopiva jonka seurauksena tavaran määrä vain kasvaa ja sekasorto on taattu.

Juuri tämmösten sekasotku kirppiksien pöydät taitaa olla suurimmaksi osaksi täynnä itse omistajan sinne haalimaa tavaraa. Eihän siellä pysty edes koskaan siivoamaan joten tuskinpa kukaan semmosesta haluaa vuokrata itselleen myyntipöytää.

Eteläruotsissa ollessamme tuli kierreltyä paljon erilaisia kirpputoreja, kierrätyksiä ja hyväntekeväisyys ketjujen myymälöitä. Myymälät ovat suurimmaksi osaksi tosi siistejä, tavarat on asetettu selkeästi esille ja varsinkin myytävistä huonekaluista on monesti tehty nättiä ryhmiä.

Esimerkiksi Linköpingin kaupungissa tavaroiden, etenkin huonekalujen hyvä kunto, laatu ja hyvät hinnat saivat minun ja serkkuni Sannan päät pyörimään. Astioista pyydetään kyllä sielläkin joskus kohtuuttoman korkeita hintoja, etenkin jos pohjassa lukee Arabia tai Rörstrand. Taulut oli mielestäni myös hinnoiteltu melko korkealle mutta hyväkuntoisia retrokaappeja ja lipastoja olis löytynyt vaikka kuinka monta ja suurin osa erittäin passelein hinnoin.

Jos tuonne muuttais vaikka pohjoisesta niin ei todellakaan tarvis eikä edes kannattais raahata mukanaan yhtään huonekalua. Koko kodin sais takuuvarmasti koottua kasaan pelkästään ostamalla käytettyjä huonekaluja. Kodin sisustukselle ei tulisi kovin korkeaa hintaa ja siitä sais ainakin erilaisen ja minun mielestäni erittäin kauniin.

Mulla oikein sydämeen sattui kun sain nähdä nuo kaikki ihanat retrokaapit, hyllyt ja lipastot tietäen että yhtään niistä en mukaani pohjoiseen tule saamaan...

Pitäiskö juuri muuttaa eteläruotsiin asumaan, no eihän sitä koskaan tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan...

Seuraavassa postauksessa näkyy sitten tyttären tuleva koti valmiina :)

PS: Pahoittelut kuvien laadusta. Mie olen napsinut ne kännykällä ja koska tiloissa oli melko hämärää niin nämä kuvat on nyt vähän tylsän näkösiä.

-TiinaAlla olevat kuvat tulevat liikkeestä nimeltään Nostalgimix joka sijaitsee Linköpingissä. Se on pieni ja ihastuttava kauppa jossa paljon vanhaa tavaraa.

Nostalgimix

Ihania vanhoja leikkikaluja


Kiva kokoelma vanhoja pakkauksia
Hieno nojatuoli ja ompelujakkara


9 kommenttia:

 1. Vau, tuoltahan löytyisi vaikka mitä kivaa.
  Välillä ei voi kun ihmetellä suomalaisten kirpparihinnoittelua. Kaupan alennusmyynnistäkin voi löytää samoja tavaroita halvemmalla (ja vieläpä käyttämättömiä).

  VastaaPoista
 2. Vanhojen huonekalujen hinnanero voi johtua siitä, että niitä on paljon enemmän Ruotsissa jäljellä. Suomessa vaihdettiin jossain vaiheessa lastulevyhuonekaluihin ja poltettiin vanhat tai annettiin kiertäville kauppiaille. Voi, kun pääsiskin jonkun pakettiauton kanssa kierteleen Ruotsin kirppiksiä.

  VastaaPoista
 3. Tuonne pitäis päästä plokkaahmaan vanhoja kampheita :) Mukavan näkösiä.

  VastaaPoista
 4. Todellakin, kuvissasi oli huonekaluja ja tavaroita, jotka voisin haluta :-)

  VastaaPoista
 5. Voi, mitä aarteita tuolta löytyis! :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä me vielä joku kerta lähemä sinne ja otama isoman auton matkhaan.
  Sinne jäi niin paljon kaikkea mitä olis halunu.

  VastaaPoista

Kommentti on aina kiva!