Perjantaipäivää vietetään ja erittäin harmaata sellaista. Täällä pohjoisessa sataa räntää/lunta ja ilma on kyllä muuttunut viime päivien aikana niin kylmäksi. No, niinhän se tietysti kuulukin olla sillä lokakuuhan on jo pitkällä mutta ko mie en vielä haluais talvea...
Talventulosta siirrytään sitten leipomiseen.
Mie tekasin äsken oikein vanhanajan kauralastuja.
Ne on hyviä ja helppoja tehdä. Tässä resepti jos joku haluaa testata.
Kauralastut n. 25-30 kpl
75 g sulatettua voita tai margariinia (mie käytän voita, niistä tulee
paremman makusia :))
2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl sokeria
1 muna
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kaikki aineet vain sekoitetaan ja kahden teelusikan avulla nostetaan pikku nokareita
uunipellille. Muista että kakut leviävät uunissa joten jätä hyvä vara sille.
Paistetaan 175 asteessa (uunin keskiosassa) mutta paistumisaikaa on hankala sanoa.
Näitä ei kuitenkaan kannata jättää vahtimatta, paistumisaika on n. 6-9 min uunista riippuen.
Kun lastut ovat valmiit niin anna niiden jäähtyä uunipellin päällä.
Nämä on hyviä aivan sellaisenaan tai vaikka jätskiannoksessa.
Hyvää alkavaa viikonloppua kaikille, satoi tai paistoi!
-Tiina
Voi, nämä on niiin hyviä.
VastaaPoistaKauralastut ovat kyllä hyviä, mutta mitäpä muuta sokerista ja voista voikaan tulla kuin hyvää :D
VastaaPoistaKauralastut on niin hyviä! Pitäiski tekasta nuita joku päivä.
VastaaPoistaOi nyt alkoi kyllä tekemään mieli nuita. Jaksasikohan tekasta ( terveisin se, joka on syönyt muutenkin aivan koko päivän )
VastaaPoista