perjantai 5. tammikuuta 2018

Makuuhuoneen uusi ilme

Viime vuoden lokakuussa päätin että on aika uudistaa meän oma makuuhuone. Ei se paha ollut se vanhakaan ja toisaalta tykkäsin siitäkin mutta kaipasin vähän vaihtelua. Täältä näet kuvat vanhasta makuuhuoneesta KLIK.

Entiset seinät oli tapetoitu valkoisella, hieman kiiltävällä kohokuviollisella kukkatapetilla. Tapetit olivat hyväkuntoiset eivätkä kovin vanhatkaan mutta kaipasin huoneeseen lämpimämpää tunnelmaa.
Mielessä kävi että josko olisin maalannut vain vanhan tapetin päälle mutta siinä oli sen verran hallitseva kukka/medaljongikuvio josta en enää pitänyt enkä olisi ollut tyytyväinen siihen että kuvio olisi erottunut seinältä, mahdollisesti vielä enemmän maalauksen jälkeen.

Huoneen tyyliksi oli haussa semmonen luksus hotellihuoneen tunnelma jollaiseksi meän tyttäret kuvailevat vintissä olevien makuuhuoneiden tunnelmaa.

Väriksi valikoitua jälleen sininen.
Aika hassua sillä joskus 90 -luvulla en voinut edes käyttää sinikuviollisia verhoja ja nyt sinistä löytyy jo vähän joka puolelta meän kotia.

Tapetiksi valikoitui Boråstapetin Sense of Silence sarjan Nocturne joka on tummansininen mutta ei silti tunnu synkältä. Tapetoinnin mie tein jälleen kerran aivan itse. Easy Up tapetit on kyllä maailman paras keksintö, ainaki naisille jotka joutuvat itse tapiseeraamaan :) Isännän työksi jäi kaikki hommat missä tarvii ruuvinväännintä, hänen kannalta aika hyvä työnjako.

Vanha ovi joka toimi sängynpäätynä aiemminkin sai jatkaa tehtäväänsä myös tapetoinnin jälkeen mutta nyt se sai uuden maalin ylleen. Pääty oli aiemmin myrkynvihreä, niin kuin velipoikani hienosti väriä kuvaili (Tikkurilan Basilika). Mietin ensin että maalaisinko sen vaaleanpunaiseksi mutta päädyin kuitenkin tähän beigenharmaaseen sävyyn joka on Tikkurilan Kalsiitti. Vaaleanpunaista toin huoneeseen tekstiilien avulla. Nämä pyöreät samettityynyt on minusta aivan ihania ja sametti materiaalina muutenkin :)

Meillä oli aiemmin makuuhuoneen katossa kristallikruunu mutta se löysi ennen joulua uuden kodin FB:n Osto ja myyntisivun kautta.
Tällä hetkellä katossa on vanha retrolamppu jossa on luonnonvalkoinen kangaspäällinen ja pitsireuna. Ostin eilen vaaleanpunaista läpikuultavaa kangasta ja tarkoitus olis tehdä lamppuun uusi päällinen. Toivottavasti minun pikku projekti onnistuu tai muuten mie joudun metsästämään jostakin uuden kattolampun.

Mukavaa loppiaista kaikille ❤

-Tiina








12 kommenttia:

  1. Aivan ihana tapetti ja niin makuuhuoneeseen sopiva.
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kaunista! Tunnelmallinen huone. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Viivi! Huoneen tunnelma muuttui kyllä täysin.
      Mukavaa pyhänjatkoa ❤

      Poista
  3. Mulla olis nuorena omassa huohneessa melkein samanlainen tapetti! Ja sitte se sininen alko ahistahmaan, niin vaihtu seinät vaaleammiksi. Ja nyt sininen näyttää taas niin hyvältä 😍

    Jovain kelpaa teän makkarissa köllötellä. Mukavaa viikonloppua ❤️ ( eilen ohitin Ican karkkihyllyn viileän lunkisti...hih )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua nauratti ko minua vanhempi serkkupoika kävi meillä kylässä makuuhuoneen tapiseerauksen jälkeen, kurkkasi huoneeseen ja maino että oletpa sie laittanu vanhanaikaset tapetit 😀
      Huh, minun pitäis kyllä kans alkaa ohittelemaan kaikki karkki, sipsi, jäätelö ja pullahyllyt...
      Mukavaa pyhänjatkoa ❤

      Poista
  4. Wau miten kaunista!! Aivan ihana tuo tapetti <3 Mulla on ihan sama tarina että olen inhonnut sinistä, mutta nyt se pikkuhiljaa hiipii taas sisustukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Eikö ole jännää kuinka se maku muuttuu? 😀
      Mukavaa pyhänjatkoa ❤

      Poista
  5. Kyllä, ihana tämä tummapuhuva makuuhuone❤ Meillä molemmilla makuuhuoneet tummenivat,vaikka kevättä kohti mennään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano, eikö olekkin parempi nukkua kun on tummempi makuuhuone? :)

      Poista

Kommentti on aina kiva!