maanantai 29. elokuuta 2016

Peiliovesta sängynpääty

Mukavaa maanantaita ja uutta alkanutta viikkoa!

Mie sain rapea viikko sitten kunnon flunssakuumeen. En ole melkein koskaan sairaana mutta nyt tulikin sen verran kova tulehdus että oli pakko hakeutua oikein terveyskeskukseen jossa totesivat tulehdusarvojen olevan niin korkealla että sain antibioottikuurin. Silmätkin sai niin pahan tulehduksen että välissä näytti ja tuntui siltä ettei mulla enää silmiä päässä oliskaan, oli ne niin punaiset, räämehtivät ja turvonneet.

Kuume ja yskä eivät ole vieläkään hellittäneet vaikka lääkekuuria ei ole enää montaa päivää jäljellä joten saa nähdä onko minusta keskiviikkona töihin lähtijää.

Mutta nyt itse asiaan eli sängynpäätyyn. Tämän ehdin onneksi maalata ennen kuin flunssa iski. Pääty on siis vanha peiliovi jonka ostin FB:n osto ja myynti ryhmästä. Ovi oli alkujaan valkoinen mutta mie halusin siitä vihreän, enkä mitään herkkää vihreää vaan oikein kunnon vihreän.

Mulla on pikkuveli väriliikkeessä töissä joten hän sai kunnian sekoittaa tämän vihreän maalin. Patrik on ollut värimyyjänä jo toistakymmentä vuotta ja tämä oli eka kerta kun hän sekoitti Tikkurilan Basilika -sävyn. Hänen ja mieheni mielestä sävy on myrkynvihreä ja onhan se, himputin komean myrkynvihreä josta mie tykkään täysillä. Velipojan vanhempi kolleega oli sävyttänyt saman värin viikkoa aiemmin mutta ei muistanut enää oliko se sisäseinä vai ulkomaalia.

Olen kuullut monesta väriliikkeestä että suurin osa väreistä joita ihmiset tänäpäivänä ostavat on valkoinen, beige, harmaa ja musta. Sama koskee tapettien värivalintoja. Kaikki saavat tietysti sisustaa aivan millä väreillä tahansa mutta mulla herää kuitenkin kysymys että miksi ihmiset eivät enää siedä tai halua värejä koteihinsa? Voisiko syynä olla tämänpäivän melko stressaava elämäntapa?
Olis kiva lukea kommentteja että onko teillä joku erityinen syy miksi valitsette jonkun erityisen värin tai miksi et koskaan valitsisi jotain toista väriä kotiisi :)

Ennenvanhaan esimerkiksi tätä vihreää löytyi kodeista sisätiloissa huonekaluista ja ulkona oli useasti ulko-ovet tämän vihreät. Meiltäkin löytyi sävyä jo ennestään ompelemistani Marimekko Siirtolapuutarha tyynyistä sekä hyllyllä olevista "lääkepulloista".
Täällä me nyt nukuma myrkynvihreän sängynpäätyn alla,
mie, mies ja koira ❤

PS. Tuhannet kiitokset kaikista kommenteista edelliseen kaappipostaukseen!

-Tiina








11 kommenttia:

  1. Ihanan pirtsakka sängynpääty <3 Instan kautta löysin tänne blogiisi :) Tervetuloa vastavisiitille :)

    VastaaPoista
  2. Värit ovat ihania ja en enää osaisi elää ilman niitä. Olen nuorempana elänyt valkoisen kauden, johon pikkuhiljaa hiipi mustaa. Muutettuamme tähän vanhaan hirsitaloon, värit suorastaan valloittivat talon! Sängynpäätysi on kaunis ja sama väri on meilläkin suosittu ja kovasti pidetty❤ Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mira <3 Mulla taisi olla minun vaalein sisustuskausi niiden kuuden vuoden aikana jotka olin aikoinani töissä Ikea-tavaratalossa :)

      Poista
  3. Pirsakan vihreä ja sopii täydellisesti teille! Vanhassa kodissani oli enemmän väriä kuin nyt ja kyllästyin niin äkkiä. Värisilmässä 10 vuotta kun pyöri värien ja tapettikirjojen kanssa, niin halutti hillitympää ja vaaleutta kotiin. Tykkään kyllä sitten useasti vaihdella tyynyillä yms. pikku jutuilla kodin ilmettä. Tykkään erilaisista kodeista, myös värikkäistä ja persoonallisista. Paranemista! Täälläkin elämä alkaa pikku hiljaa voittamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi! Mukavaa pyhäiltaa ja alkavaa uutta viikkoa :)

      Poista
  4. Ihana sängynpääty. Minä maalasin juuri samalla basilika-sävyllä vuosi sitten vanhan puusohvan. Se istuu hyvin sinivihreän seinän eteen. Värejä ei voi koskaan olla liikaa! Nykyisissä sisustusohjelmissa maalataan kaikki valkoiseksi ja valkoisia kalusteiden pariksi tuodaan vähän pirteää beigeä!? Ei voi ymmärtää. Minulla on kyllä pukeutumisessakin vallalla värien käyttö.
    nimim. Mustaa vain hautajaisissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos nimim. Mustaa vain hautajaisissa hauskasta kommentista :)

      Poista
  5. Hieno väri ja soppii hyvin teile ja nuihin tyynynpäällisiin ja pulloihin! Koitahan lepäillä ja saaha tauti häädettyä, nyt onki liikkeellä vaikka ja mitä tauteja.

    VastaaPoista
  6. Sängynpääty on täydellinen teille ja ihana rehellisen vihreä <3

    VastaaPoista

Kommentti on aina kiva!