sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Viikonlopun kuulumiset

Heissan!

Voi että ko mulla pakkaa vierähtämään niin pitkä aika näitten blogipäivityksien välillä että aivan harmittaa. Uusi kokopäivätyö ma-pe ja sen opettelu sekä mökillä vietetyt viikonloput pitävät tämän emännän tällä hetkellä melko kiireisenä.

Tänään on taas kotiuduttu mökiltä. Siellä on saunottu joka ilta ja tänään lämmitettiin ennen kotiinlähtöä vielä päiväsaunaki. Grillattu ja syöty on niin paljon että ainaki minun housut tuntuu tällä hetkellä vähintäänki yhtä numeroa liian pieniltä...

Kirpputoreillakin mie olen päässyt käymään peräti perjantaina ja lauantaina ja löytöjäkin olen tehny vaikka mitä. Niistä tulee sitte postausta joku toinen kerta.

Eilen illalla serkkutyttö miehineen kävi mökillä kylässä ja me päätimä sitten Sannan kans paistaa jälkiruuaksi grillimökissä lättyjä. Mie en ollut ennen niitä avotulilla tehny mutta päätinpä sitten yrittää. Mie tein suurustan aivan summissa (normaalisti luen tarkasti reseptistä ohjeen) ja kannoin suuruskulhon grillimökkiin ja laskin sen siihen penkille odottamaan.
Siinä välissä mie pyysin tuota minun rakasta miestä menemään grillimökkiin laskemaan "grillaustasoa" lätynpaistolle sopivaan korkeuteen.

Herra meni grillimökkiin, eikä tietenkään kattonut penkille ennenkuin siihen istahti, vaan laski peppunsa suoraan siihen suuruskulhoon ja kaatoi tietenki siinä samalla koko sisällön penkille, lattialle ja omille housuilleen :)

Voi hyvät hyssykät ja herranjestas sentään, kaikki lättytaikina meni hukkaan ja sotku grillimökissä oli kyllä aika hurja mutta olipa meillä ainaki hauskaa.

Miehen mielestä ne housut (melko uudet mustat collegehousut) oli niin kauhean näköset että hän kävi heittämässä ne nuotioon!!! Onneksi siinä ei vielä ollu valkeaa joten mie hain äkkiä housumytyn sieltä pois. Eihän hyviä housuja yhen lättysuurustan takia sentään polttaa tarvi kun sattuu olemaan kapistus nimeltään pyykkikone :)

Mie tein vielä uuden lättysuurustan ja niinpä meän grillimökissä paistettiin pienten kommellusten jälkeen ihkaensimmäiset lätyt, jotka oli muuten tosi hyviä.

Mukavaa pyhäiltaa sekä alkavaa uutta viikkoa!

-Tiina
14 kommenttia:

 1. Olipa sielä vain hauskat lätynpaistiaiset, hih!
  Tuomosia ne miehet on, eivät kato aina, mihin istuvat...;)
  Hyvä kuitenki ko teittä uuen suuruksen ja saitta lopulta herkutella:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli kyllä varsinaiset paistiaiset, ensin mie en kyllä oikein tieny että olisinko itkeny vai nauranu :)

   Poista
 2. Kunnon lättykestit :) Joo, jos meilläkin olis mökki niin varmaan joka päivä saunottais. On niin makiat löylyt puu lämmitteisessä saunassa. Iiiik....mie olen unohtanut tuon haasteen. Pitääpä ottaa viikolla asiaksi ja vastata :) Kohta jääkiekkoa kattoon. Harmi ko Ruottila ja Suomi ei päässeet mitaleista taisteleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi että puulämmitteisessä saunassa saapi hyvät löylyt. Ei mithään hättää haasteen kans, vastaat sitte ko jaksat ja kerkiät :)

   Poista
 3. Minä oonkin kuule ihan ihmetelly mihkä oot kadonnut. Kiva kuulla sinusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä mie olen vielä, mukava ko joku kaipailee :) Täytyypä yrittää päivittää jatkossa vähän useammasti.

   Poista
 4. Kuulostaa hauskalta viikonlopulta. :) Mökkisaunaan olisi ihana päästä. Me ei olla vielä ehditty sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tulipa tuon lättysuurus sotkun ansiosta ainaki naurettua oikein kunnolla. Toivottavasti tekin pääsette kohta mökille saunomaan :)

   Poista
 5. Kiitos makeista nauruista:)
  Minä paistoin nuotiolla lettuja nuorenpana usein. Taikina kulki mukana tyhjenneessä mehukatti tms. pullossa. Siitä oli helppo kaataa pannulle, eikä kukaan istunut päälle!
  Ja siellä ne parhaat letut syötiin, ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa Eila hyvä vaan! :) Sen mieki opin eilen että pullossa on paras ja turvallisin pittää lättytaikina jatkossa.

   Poista
 6. Kiitos taas hauskasta lauantai-illasta. Kylläpä oliki taas niin hauskaa ja mahat pullollaan hyvästä ruuasta ja varsinki lätyistä. Niin ja ronkkakaan ei vaivaa enää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain teille ittelle! Hauskaa oli ja mulla on kyllä vieläki maha pullollaan eilisestä :) Ens kerralla olema vahingosta viisaampia ja laitama lättysuurustan pulloon. Onpa hyvä että ronkka on lakannu vaivaamasta (naurunpurskahdus)!

   Poista
 7. Vain mies voi olla huomaamatta taikinakulhoa penkillä :-)

  VastaaPoista
 8. Voi että millainen lettusotku! Hyvä et pelastit housut. Eihän niissä enää näy jälkiäkään koko taikinakylvystä ku ovat pyörineet pesukoneessa =) Onpa ihanan näköinen mökki =)

  VastaaPoista

Kommentti on aina kiva!