maanantai 24. syyskuuta 2018

Meän kodin vintagehuone

Tervetuloa meän kodin vintage / retrohuoneeseen sillä tässä huoneessa on kaikki mööpelit vanhoja. Kirjoituspöytä on peräisin naapuritalosta ja muut mööpelit on joko kirppis, huutokauppa tai kierrätyslöytöjä.Miehän tapiseerasin huoneesta kaksi seinää kesällä 2016 Boråstapetin Falsterbo Herballa ja mielessä kävi että josko maalaisin tapetit yksivärisiksi ennen kuin aloitan huoneesta lattianmaalauksen. Maltoin kuitenkin mieleni ja tulin siihen tulokseen että maalaan vain huoneesta ikkunaseinän ja eteiseen vievän seinän. Ne olivat aiemmin vitivalkeita mutta nyt seiniin tuli tätä lämpimän pehmeää "greigeä" eli Tikkurilan Laastia.

Lattian vaaleaksi maalaamisen jälkeen nämä tummat teakhuonekalut tulevat niin paljon kauniimmin esille. Aiemmin tunnelma oli vähän tunkkainen tummuneen puulattian ja teakhuonekalujen yhdistelmästä.
Lattia on vielä ilman mattoa koska en ole vielä oikein päättänyt että minkälaisen maton huoneeseen haluaisin. Huone on melko pieni joten ei siihen niin hurjan suurta mattoa tarvita. Uudet grafiitinharmaat samettiverhot mie ostin huoneeseen ja minusta ne sopivat huoneen tyyliin oikein hienosti. Raskaasti laskeutuva sametti on kyllä syksyksi ja talveksi ihana materiaali.Kuvissa näkyy oveton henkarikomero johon ostin oman samettiverhon. Tässä komerossa asustavat muuten ne minun vaatteet jotka otin pois porrastasanteelta joka näkyy edellisessä postauksessa.

Komerossa tai syvennyksessä on aikoinaan ollut jääkaappi sillä tässä huoneessa oli keittiö silloin kun me 23 vuotta sitten ostimme tämän talon.Keittiö löytyi siis ylä ja alakerroksesta. Yläkerran keittiön me tietysti poistimme heti koska tarvitsimme lastenhuoneet. Tähän huoneeseen jätettiin kuitenkin jäljelle kolme vanhaa keittiönkomeroa.Nyt kun lapset eivät enää kotona asu ei lastenhuoneita tarvita joten mie olen saanut sisustaa huoneen aivan miten olen halunnut. Tämä on siis minun ja tyttärien (silloin kun ovat käymässä kotona) meikkaus ja hiustenlaitto huone.

Mukavaa maanantainjatkoa!

-Tiina5 kommenttia:

Kommentti on aina kiva!