sunnuntai 29. toukokuuta 2016

ja tornionlaaksossa iso aurinko...

On meillä täällä pohjoisessa ollut niin upea ilma viimeisten päivien aikana että ei voi melkein sanoin kuvailla. Aurinko on paistanut siniseltä taivaalta jossa ei ole ollut ainuttakaan pilvenhattaraa. Meän lämpömittari näytti vielä klo 18 aikoihin varjossa 24 astetta.

Se on hieno juttu että saimme nauttia muutaman päivän tästä lämmöstä ja vielä ilman sääskiä. Kohta nuo onnettomat inisijät ilmaantuvat ja ainakin meillä on hankalaa enää nauttia koko kesästä. Ulos kun ei oikein voi mennä ilman että lauma verenhimoisia minilentokoneita tulee perässä joka paikkaan...

Tämä viikonloppu vietettiin siis mökillä mistä nämä kuvatkin olen napsinut. Edellisestä kerrasta ehtikin vierähtää peräti neljä viikkoa.

Mökkinaapurilta kävin hakemassa vähän raparperia jotka olivat hänellä jo päässeet hyvään kasvuun, meän omat kun olivat vielä niin pieniä. Mies on semmonen happamasta tykkäävä, hänelle käyvät raat viinimarjat ja raparperit. Itte syön kyllä molempia, mutta viinimarjat syön vasta kypsinä ja raparperin mieluiten piirakkana, kiisselinä, hillona tai mehuna.

Semmosta meillä tällä kertaa, mukavaa pyhäiltaa sekä alkavaa uutta viikkoa!

-Tiina6 kommenttia:

 1. On kyllä olleet niin mahtavat ilmat!!! Ja kesä on tullu niin äkkiä, ettei meinaa perässä pysyä. Parasta aikaa on nyt ulkoilla, ennen kuin hyttyset tulee, meilä on jo muutama näkyny, mutteivat ole vielä yrittäneet pistää.

  Mukavaa iltaa sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Minusta tuntuu että ensi yönä saattaa olla vähän kuuma nukkua, ulkona on vieläki niin lämmin ja sisällä on semmonen lievä saunameininki :)

   Poista
 2. Entisenä Torniolaisena mukava kuulla, että teillä on siellä ollut kauniit ilmat. Täällä Keski-Suomessa on ollut nyt viileää, mutta näyttää pohjoisesta päin lämmintä tulevan meillekin =)

  VastaaPoista
 3. Uutisissa kuulinkin, että sielläpäin on hellerajat rikottu...täällä Varsinais-Suomessa oli kylmä viikonloppu, mutta nyt paistaa taas aurinko!

  VastaaPoista
 4. On kyllä ollut upeat ilmat. Mie kävin pari päivää Tukholmassa Elitloppen reveissa ja siellä oli pirun kylmää. No, onneksi vielä tänään kelit oli kohillaan. Ihanaa ko lämmintä ja ei ole noita pirun sääskiäkään onneksi vielä.

  VastaaPoista
 5. Mahtavaa, että sinnekin on tullut kesä. Täälläkin on ollut tänään ihan mahtava ilma, toivottavasti kesäiset säät jatkuvat :)

  VastaaPoista

Kommentti on aina kiva!