perjantai 10. lokakuuta 2014

Kauralastut

Perjantaipäivää vietetään ja erittäin harmaata sellaista. Täällä pohjoisessa sataa räntää/lunta ja ilma on kyllä muuttunut viime päivien aikana niin kylmäksi. No, niinhän se tietysti kuulukin olla sillä lokakuuhan on jo pitkällä mutta ko mie en vielä haluais talvea...

Talventulosta siirrytään sitten leipomiseen.
Mie tekasin äsken oikein vanhanajan kauralastuja.
Ne on hyviä ja helppoja tehdä. Tässä resepti jos joku haluaa testata.

Kauralastut  n. 25-30 kpl

75 g sulatettua voita tai margariinia (mie käytän voita, niistä tulee
paremman makusia :))
2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl sokeria
1 muna
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Kaikki aineet vain sekoitetaan ja kahden teelusikan avulla nostetaan pikku nokareita
uunipellille. Muista että kakut leviävät uunissa joten jätä hyvä vara sille.
Paistetaan 175 asteessa (uunin keskiosassa) mutta paistumisaikaa on hankala sanoa.
Näitä ei kuitenkaan kannata jättää vahtimatta, paistumisaika on n. 6-9 min uunista riippuen.
Kun lastut ovat valmiit niin anna niiden jäähtyä uunipellin päällä.
Nämä on hyviä aivan sellaisenaan tai vaikka jätskiannoksessa.

Hyvää alkavaa viikonloppua kaikille, satoi tai paistoi!

-Tiina








4 kommenttia:

  1. Kauralastut ovat kyllä hyviä, mutta mitäpä muuta sokerista ja voista voikaan tulla kuin hyvää :D

    VastaaPoista
  2. Kauralastut on niin hyviä! Pitäiski tekasta nuita joku päivä.

    VastaaPoista
  3. Oi nyt alkoi kyllä tekemään mieli nuita. Jaksasikohan tekasta ( terveisin se, joka on syönyt muutenkin aivan koko päivän )

    VastaaPoista