maanantai 19. joulukuuta 2016

Joululeivontaa

Mie tykkään leipomisesta ja jouluksi sekin touhu on extramukavaa.

Meiltä löytyy hyllystä paljon erilaisia reseptikirjoja ja sitten on tietysti se kaikista tärkein ja rakkain vihkonen johon on käsin kirjoitettu monet reseptit.

Reseptejä on saatu äidiltä, äidinsiskolta, anopilta, miehen siskolta ja monelta muulta. Onhan reseptejä myös nykyään niin helppo googlettaa netistä josta niitä löytyy joka lähtöön. On perinteisiä, erikoisempia, helppoja ja vaikeita ohjeita.

Tämän postauksen leipomukset on kuitenkin aivan semmosia helposti leivottavia perinteisiä pikkuleipiä.

Hannatädin kakut tuntee varmaan jokainen suomalainen ja niitä myös minun kotona on aina jouluksi leivottu niin kuin miekin nyt tein.
Kahden sortin viipaleleipiä löytyy myös. Toinen on semmonen siirappinen versio ja toinen vadelmahillo täytteinen. Sitten mie tein näitä pyöreitä vadelmahillokakkusia joita ruotsissa kutsutaan nimellä hallongrotta.

Itte leipuri näkyy siellä alimmaisessa kuvassa huivi päässä ja isännän lukulasit silmillä. Vanhuus ei tule yksin sillä enää ei meinaa pikkutekstiä oikein nähdä ilman lukulaseja :)

Pikkuleivät näyttävät minusta niin sieviltä kun ne pakkaa nätteihin purkkeihin. Tämmösiä pikkuleipiä ei tarvi edes pakastaa sillä ne säilyvät kyllä joulunajan aivan omissa purkeissaan kunhan pitää purkit kuivassa tilassa.

Vielä olis tarkoitus leipoa ainakin saaristolaisleipää. Tein sitä viime jouluna, tykkäsin kovasti ja niinpä taisivat tykätä kaikki muutkin.

Oikein mukavaa alkanutta jouluviikkoa kaikille tänne kurkistaville ❤

-Tiina
4 kommenttia:

 1. Ihania joululeivonnaisia ja kaunis kuva myös itse leipurista! Meillä leipomukset jäävät minimiin tänä vuonna, kun ei ole syöjiäkään. Mukavaa Joulua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon AnniK ja oikein mukavaa jouluviikkoa myös sinne ❤

   Poista
 2. Ahkera emäntä siellä :) Hei. Voitit blogistani arvonnassa Venla oy tuotteet :) Onnea tätäki kautta. Laitan sulle s-postia tulemaan :)

  VastaaPoista

Kommentti on aina kiva!