sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Ruokailutila, Herbarium ja vanhat mööpelit

Viikko sitten perjantaina mie aloitin jälleen meän kodin tapettiprojektit.

Työviikon päätteeksi, illalla klo 21 aikaan mie päätin tapiseerata seinän ruokailutilasta. Isäntä tuumasi että "ethän sie voi tähän aikaan illasta alkaa tapetoimaan" mie vastasin vain että voinpas ja meinaan tehä sen nyt :)
No, isäntä lähti lämmittämään grillimökkiä kaverinsa kans ja kun hän tuli sieltä sisälle oli seinä jo tapetoitu.

Myönnän kyllä että tähän vuodenaikaan ja illalla ei ehkä ole kovin järkevää tehdä tapiseeraus ja maalaushommia. Valo ei oikein meinaa piisata sitten millään.

Mie olin ensin suunnitellut valitsevani tähän tilaan tapetin Boråstapet Scandinavian Designers II mallistosta mutta kun tutkin lähempää suosikkitapettejani niin oli niissä kaikissa niin vahvasti esillä lila ja lilahtavan pinkit sävyt. Lila kun ei oikein ole minun suosikkivärejä.

Siinä kun mietin että minkä tapetin valitsisin niin tulin siihen tulokseen että tapetin kuvioista täytyy löytyä vihreää, punaista, keltaista ja jotakin sinertävää koska näitä värejä löytyy jo meän keittiöstä muutenkin. Valinta oli Boråstapet Herbarium valkopohjaisena. Tummapohjainen on myös todella kaunis mutta se olisi ollut liian tumma meän pieneen ruokailutilaan.

Nämä tapetit ovat erittäin suosittuja ja eivät ole sitä syyttä sillä vaikka tapetti on aika kuviollinen ja värikäs niin se luo kuitenkin huoneeseen rauhallisen tunnelman eikä "hyppää" seinältä silmille.

Ruokailutila muuten on sisustettu melkein kokonaan vanhoilla mööpeleillä ja esineillä.

Seinällä olevan ruotsalaisen Reda-lokerikon huusin kesällä huutokaupasta. Maalasin sen vain uudestaan sinertäväksi, se oli alkujaan valkoinen.

Klaffipöytä on tuotu meän mökiltä ja senkin maalasin kesällä uusiksi.

Kulmahylly on kesän 2015 huutokauppaostos. Sen maalasin valkeaksi ja suunnittelin jo kaapin uudelleen maalausta jonkin muun väriseksi mutta tuon kukkatapetin seinälle tultua tuo valkea kaappi näyttää aivan ok:lta.

Vanhan porrasjakkaran mie raahasin roskakasasta kotia, postaus siitä löytyy täältä.
Jakkarasta tuli niin sievä pienen fiksauksen jälkeen ja ennenkaikkea sitä voi käyttää.
Mie olen kiivennyt sen päälle monet kerrat kun en ole yltänyt ylimmäisille hyllyille.
Sitä se teettää kun pituutta on hurjat 160 cm :)

Eilen mie sain valmiiksi olohuoneen josta olen tapiseerannut kaksi seinää. Laitan postausta blogiin kunhan saan otettua hyvällä valolla kuvat sieltä. Tämän päivän projekti on siirtyä vintin puolelle ja alkaa tapiseeraamaan vanhimman tyttären huonetta.

Oikein mahottoman mukavaa pyhäpäivää ja alkavaa uutta viikkoa teille kaikille tänne kurkkaaville!

-Tiina









tiistai 13. syyskuuta 2016

Kukkapöytä

Tämä kukkapöytä on kirppislöytö niin kuin suuri osa meän kodin muustakin sisustuksesta.

Pöytä oli ostaessa valkoinen ja melko huonossa kunnossa joten päätin maalata sen vain uusiksi valkealla maalilla.

Kukkapöytä unohtui kesän 2015 jäljiltä ulkovajaan ja aloin sitä vasta nyt kaipailemaan joten käskin isännän kaivaa pöydän esille. Sieltä se reppana löytyi talvirengas röykkiön takaa.

No valkoinen väri ei vain enää houkutellut minua sillä pöydän jännä malli jotenkin hävisi näkymättömiin vaalean värinsä vuoksi.

Eipä siinä muuta kuin musta maalipurkki ja pensselit esille ja nyt on pöytä sen näköinen niin kuin sen olla kuuluukin.
Se ei pyytele anteeksi olemistaan vaan huutaa että täällä mie olen ja olenpa muuten harvinaisen jännän näköinen kukkapöytä! :)

Näissä kuvissa kaikki muu on ostettu secondhandina paitsi tapetit, Marimekon mekko, viherkasvi ja tuo kaunis käsintehty Bergs Potter saviruukku.

Tämmöstä tällä kertaa!

-Tiina







sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Vanha kampauspöytä

Kuinkahan montaa vanhaa kampauspöytää sitä mahtaa yks huusholli tarvita?

No täytyyhän niitä ainaki kaks olla jos multa kysytään sillä viime viikonloppuna kirpparilla piipahtaessa löytyi tämä kaunotar ja enhän mie sitä sinne voinut jättää kun hintaakaan ei ollut 250 kr enempää.

Yksi alkuperäiskunnossa oleva kampauspöytä meiltä siis löytyi jo ennestään mutta tätä täytyi nyt hieman ehostaa sillä pöydän pintaan oli tullut niin paha kosteusjälki ja pari jalkaa oli saanut kummia laikkuja.
Aikani tuumailtua tulin siihen tulokseen että musta maali on se mitä ehostukseen tarvitaan ja sitä meiltä löytyi jo ennestään.

Lopputulokseen olen tosi tyytyväinen sillä kampauspöytä näyttää siltä aivanko se olis aina ollut sekoitus puuta ja mustaa.

Pöydän päällä oleva messinki ja marmorijalkainen lamppu on kirppislöytö. Ostin siihen vain suuren hehkulampun niin eipä tuo tarvi varjostinta ollenkaan.

Meän vintti on nyt semmonen oikea meikkaus ja hiustenlaitto taivas sillä löytyyhän sieltä näitä ittensä tälläämis paikkoja useampi :)

Mukavaa pyhäiltaa ja alkavaa uutta viikkoa!

-Tiina