torstai 28. toukokuuta 2015

Kirppislöytöjä osa 4.

Mukavaa torstaista varhaisiltaa teille kaikille jotka jaksatte blogiini kurkistaa!

Toivottavasti te ette ole kyllästyneet lukemaan minun kirppislöydöistä sillä kirppislöytöjen sarja jatkuu vielä ainakin tämän ja ehkä vielä toisenkin postauksen verran. Tässä postauksessa vilahtelee sitten yhtä minun lempiväreistä eli punaista.

Ensimmäisissä kuvissa näkyy suurehko, pyöreä pöytäliina. Enhän mie sitä voinu kirpparille jättää vaan vanhoista kankaista kovasti tykkäävänä ja 5 € hintaisena minun oli tietenkin pakko ostaa liina mukaani.
Ajattelin ensin että tekisin liinasta kangastaulun mutta kun mie levitin sen keittiönpöydälle niin olipa se vain niin nätin näköinen joten tämä kirppislöytö saapi olla pöytäliina jatkossakin.

Seuraava punainen kirppislöytö on Aris merkkinen retrovalaisin seinälle, hinta 4 €. Tykkään!

Alempana on sitten tuommonen tosi ihana, vanha tarjotin joka maksoi muistaakseni vain 0,50 € ja tuo alimmaisessa kuvassa oleva emalinen kippo ei maksanut sekään kuin 0,80 €. Molemmat olivat oikein passelia eli sopivia meän mökille.

-Tiina









keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kirppislöytöjä osa 3.

Ja nämä minun kirppislöytö postaukset senkun jatkuvat!

Tässä esittelen mustan pinnatuolin, luulen että tätä mallia kutsutaan Bonanza-tuoliksi, korjatkaa jos olen väärässä.
Tuoli löytyi ruotsin puolelta ja maksoi hurjat 30 kr. Musta maali on kulunut niin nätisti että tälle tuolille en tee yhtikäs mittään, sen jalat on ainoastaan täytynyt liimaata uudelleen.

Alempana kuvissa näkyy sitten ruotsalainen Gunda-talousvaaka joka maksoi 20 kr.

Aarikan keltainen tarjotin kaunotar tarttui mukaan Kemin kirpputorilta hintaan 18 €. Tykkään!
Se on aivan kuin pieni keltainen aurinko.

Mukavaa päivänjatkoa kaikille!

-Tiina









tiistai 26. toukokuuta 2015

Tyttären uusi yöpöytä

Hei taas!

Kiitokset kaikista kommenteista edellisiin kirppislöytö postauksiin.
Joskus sitä sattuu löytämään kovin mieleisiä tavaroita/huonekaluja kirpparilta ja tällä kertaa kaikki nuissa edellisissä kirpputorilöytö postauksissa olleet löydöt olivat hinnaltaan tosi edullisia :)

Itse mie näen suuren eron hinnoittelussa suomen ja ruotsin puolella.
Suomessa pyydetään usein, ikävä kyllä, melko korkeita kirppishintoja mutta ruotsin puolella ovat yleensä hinnat kohdillaan kun sieltä jotain sattuu löytämään.

Eilen illalla valmistui kirpparilta ostamani pikku lipaston uudelleen tuunaus ja kylläpä siitä tulikin mieleinen.

Tykkään lopputuloksesta tosi paljon ja niin kyllä tykkäsi meän neitikin!

Mie maalasin lipaston tason valkeaksi ja muut osat saivat kevyen hionnan jälkeen teak-öljyä pintaan.
Kirpparilta ostamistani puuhelmistä mie tein laatikkoihin uudet vetimet, maalasin vain ensin helmet valkeaksi.
Laatikoiden pohjat mie tapiseerasin kukkatapetilla jonka alle peittyivät näppärästi kaikki pohjiin piirretyt tuherrukset.

Nyt tämä siro ja tyttömäinen pikku lipasto toimii oikein hyvin tyttären uutena yöpöytänä.

-Tiina













sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Kirppislöytöjä osa 2.

Mukavaa pyhäiltaa!

Niinhän siinä sitten kävi että mie vissiin pietin eilen illalla niitä peukkuja ruotsin Månsille euroviisuissa niin kovaa että ruottihan ne kilpailut sitten voitti :)

Tänään ei ole aurinko ainakaan meillä paistanut kunnolla mutta nyt illalla kun katon ulos niin mikäs se siellä näkyykään muu ko aurinko...

Mie olen tuhertanut tänään näitten minun viimeaikaisten kirppislöytöjen kans. Esillä on ollu hiomapaperi, spraymaali ja tavallinen maali.

Ensimmäisenä kuvissa on pieni lipasto joka maksoi 40 kr. Se tarvii vähän rakkautta sillä sen kannen on joku maalannut ruskealla maalilla, laatikot ovat saaneet päälleen taidetta sinisellä kynällä ja yksi vetimistä puuttuu. Tästä tulee tyttärelle uusi yöpöytä. Tämän tuunaukseen mie käytän maalia ja tuossa yhdessä kuvassa näkyviä puuhelmiä jotka mie ostin kans kirpparilta (10 kr). Maalia mie en käytä yhtään enempää ko mitä on pakko sillä haluan säilyttää tämän mahollisimman alkuperäisenä, mutta pakkohan tuo kansi on maalata uusiksi, siitä ei pääse mihinkään.

Alemmissa kuvissa on sitten vuorostaan aika jännä kukkapöytä. Siinä on rautajalat ja puinen taso. Hintaa tällä oli 20 kr joten pakkohan se oli ostaa. Tämä malli on aika matala mutta jos siihen laittaa vähän korkeampia kukkia niin sehän näyttää oikein kivalta. Mie säilytin vanhan värin joka oli valkoinen, spraymaalasin vain pihalla jalat uudestaan ja maalasin tason tavallisella maalilla.

Tämmöstä täälä tänhään!

-Tiina











lauantai 23. toukokuuta 2015

Kirppislöytöjä osa 1.

Hei ja terveisiä pohjoisesta!

Täällä on jo varmaan viikon päivät ollu pelkkää sadetta, sumua ja ajoittain myös kovaa tuulta.

Ulkona ei pysty tekemään yhtikäs mitään ja ei oikein meinaa sisätiloissakaan löytää inspiraatiota mihinkään. Nyt tarttis jo kyllä vaihteeksi semmosen kunnollisen aurinkoisen ja lämpimän päivän.

Kirpputoreilla mie olen kyllä päässyt käymään ihme ja kumma, jo kahtena peräkkäisenä viikonloppuna joten tässä postauksessa mie ajattelin esitellä ensimmäisen ostoksistani.

Tänä-iltana muuten tämä emäntä aikoo istua telkkarin edessä ja kattoa euroviisuja. Mie olen ollu pienestä asti kunnon euroviisufani ja tänään minun suosikkini on tietysti Ruotsin Måns Zelmerlöw ja Heroes jolle aion pitää peukkuja. Muita suosikkeja ovat Norja, Montenegro, Venäjä, Israel ja Australia.

No nyt sitten kirppislöytöihin:

Ensimmäinen ostos on vanha, Philipsin radio/levysoitin. Se ei enää toimi mutta on silti oikein näpsäkän näkönen pienenä sivupöytänä / lehtitelineenä. Paikka tälle aarteelle löytyi olohuoneesta sohvan vierestä. Soitin löytyi kirpparilta ruotsin puolelta ja hintaa sillä oli 100 kr.

Joten oikein hyvä ostos jos multa kysytään :)

-Tiina









sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Viikonlopun kuulumiset

Heissan!

Voi että ko mulla pakkaa vierähtämään niin pitkä aika näitten blogipäivityksien välillä että aivan harmittaa. Uusi kokopäivätyö ma-pe ja sen opettelu sekä mökillä vietetyt viikonloput pitävät tämän emännän tällä hetkellä melko kiireisenä.

Tänään on taas kotiuduttu mökiltä. Siellä on saunottu joka ilta ja tänään lämmitettiin ennen kotiinlähtöä vielä päiväsaunaki. Grillattu ja syöty on niin paljon että ainaki minun housut tuntuu tällä hetkellä vähintäänki yhtä numeroa liian pieniltä...

Kirpputoreillakin mie olen päässyt käymään peräti perjantaina ja lauantaina ja löytöjäkin olen tehny vaikka mitä. Niistä tulee sitte postausta joku toinen kerta.

Eilen illalla serkkutyttö miehineen kävi mökillä kylässä ja me päätimä sitten Sannan kans paistaa jälkiruuaksi grillimökissä lättyjä. Mie en ollut ennen niitä avotulilla tehny mutta päätinpä sitten yrittää. Mie tein suurustan aivan summissa (normaalisti luen tarkasti reseptistä ohjeen) ja kannoin suuruskulhon grillimökkiin ja laskin sen siihen penkille odottamaan.
Siinä välissä mie pyysin tuota minun rakasta miestä menemään grillimökkiin laskemaan "grillaustasoa" lätynpaistolle sopivaan korkeuteen.

Herra meni grillimökkiin, eikä tietenkään kattonut penkille ennenkuin siihen istahti, vaan laski peppunsa suoraan siihen suuruskulhoon ja kaatoi tietenki siinä samalla koko sisällön penkille, lattialle ja omille housuilleen :)

Voi hyvät hyssykät ja herranjestas sentään, kaikki lättytaikina meni hukkaan ja sotku grillimökissä oli kyllä aika hurja mutta olipa meillä ainaki hauskaa.

Miehen mielestä ne housut (melko uudet mustat collegehousut) oli niin kauhean näköset että hän kävi heittämässä ne nuotioon!!! Onneksi siinä ei vielä ollu valkeaa joten mie hain äkkiä housumytyn sieltä pois. Eihän hyviä housuja yhen lättysuurustan takia sentään polttaa tarvi kun sattuu olemaan kapistus nimeltään pyykkikone :)

Mie tein vielä uuden lättysuurustan ja niinpä meän grillimökissä paistettiin pienten kommellusten jälkeen ihkaensimmäiset lätyt, jotka oli muuten tosi hyviä.

Mukavaa pyhäiltaa sekä alkavaa uutta viikkoa!

-Tiina












maanantai 4. toukokuuta 2015

Haaste 11 kysymystä

Tämän 11 -kysymyksen haasteen mie olen saanut jo maaliskuun lopulla blogista Elämää Onnenpähkinässä.
Kovasti kiitoksia haasteesta, vastaaminen nyt vähän vierähti mutta tässä tämä nyt vihdoin ja viimein tulee.

1. Mikä maa, mikä matkakohde on ollut sinulle mieluisin ja mieleenpainuvin?

-Mie en ole matkustanut niin monessa eri kohteessa koska me olema reissanneet niin paljon samassa maassa joka on Turkki. Mie tykkään käydä siellä sillä siellä on lämmintä, aurinkoista ja ainakin minun mielestä siellä saa oikein hyvää ruokaa. Suosittelen!!!



2. Laitatko kynsiäsi, siis lakkaatko?
a) ollenkaan b) itse c) joku muu laittaa?

-Laitan ja lakkaan ihan omia kynsiäni (mulla ei ole koskaan ollut tekokynsiä) ja ihan itte.



3. Omistatko viherpeukalon vai peukalon keskellä kämmentä?

-Kyllä mie tietenkin omistan viherpeukalon sillä ei minun peukalo onneksi ole aivan keskellä kämmentä.






4. Teetkö käsitöitä ja jos teet niin millaisia?

-Mie tykkään tehdä käsitöitä mutta tällä hetkellä ei oikein aikaa tahdo löytyä niiden tekemiseen, ompelen mieluiten ompelukoneella. Verhoja, tyynynpäällisiä, tilkkutöitä. Haluaisin ommella enemmän vaatteita itselle: mekkoja, tunikoita ja jakkuja.








5. Mitä odotat tulevalta kesältä? 

-Paljon lämpöä ja aurinkoa mutta paljon vähemmän sääskiä kuin mitä täällä pohjoisessa normaalisti on.


6. Millainen on arkimeikkisi ja kauanko sen tekemiseen menee?

-Mie meikkaan aina ennen töihin menoa mutta mulla ei siinä kauaa mene, suurinpiirtein 5-10 min.



7. Mitä elokuvaa kävit viimeksi katsomassa ja kenen kanssa?

-Mie en käy kovin useasti elokuvissa. Taitaa olla toista vuotta edellisestä kerrasta jolloin kävin tyttären kans kattomassa ruotsalaisen action-filmin Snabba Cash - Livet deluxe.

8. Mikä on inhokkiruokasi ja miksi?

-Kuivaliha- velli, sehän on niin kauhean väristäkin että mie en ymmärrä että se on joidenkin suurinta herkkua :)

9. Mitä maisemaa katsellessa mielesi lepää?
Meri, vuoristo, metsä tai...?

-Minun mieli lepää aina kun katson jotakin kaunista maisemaa.

10. Kuinka monta kertaa päivässä käyt katsomassa blogisi kommentit?

-Se vähän vaihtelee kiireiden mukaan, tällä hetkellä mie en käy läheskään edes joka päivä...

11. Mitä näkyy ikkunastasi juuri nyt?

-Tällä hetkellä ikkunasta näkyy melko aurinkoinen ja kirkas ilma, niin ja tuo minun rakas aviomies näyttää olevan ulkona harava kädessä...

Sitten tätä haastetta pitäis laittaa eteenpäinkin. Tällä kertaa mie lähetän haasteen:

Päiville blogiin Muuttuva kotini ja Sarille blogiin My sweet home
Osallistukaa jos suinkin kerkiättä ja jaksatta mutta ei ole pakko.

Tässä tulevat kysymykset:

1. Kuinka useasti käyt kampaajalla?
2. Käytkö aina samalla kampaajalla vai vaihteletko eri paikkoja?
3. Miten laitat kotona hiuksesi ja meneekö siinä kauan aikaa?
4. Käytkö koskaan kaupassa ilman meikkiä?
5. Tarttuuko vaatekaupasta mukaan useammasti vaatetta itselle vai lapsille?
6. Ostaako miehesi itse omat vaatteensa vai avustatko häntä siinä? :)
7. Mikä on lemppari kohteesi ulkomailla?
8. Osaatko puhua ruotsia?
9. Mikä on inhokki ruokasi ja miksi?
10. Pelkäätkö tai inhoatko hämähäkkejä? (tässä ainaki yks jolla nousee niistä karvat pystyyn)
11. Kuinka useasti käyt katsomassa blogisi kommentit?

Tämmönen sekalainen seurakunta kysymyksiä tällä kertaa.

-Tiina